goedefroo + goedefroo

projectKoninklijke Waregemse Koersvereniging
titleHippodroom
locationWaregem
previousnext
Begin september 2015 startten de afbraakwerken van de voormalige tribune. Eén jaar later opent Waregem Koerse de nieuwe tribune die 3500 toeschouwers een onvergetelijk sportevenement moet doen beleven. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 7500m2 en zal de hospitality onderbrengen voor tal van events. De verschillende verdiepingen zijn polyvalent inzetbaar. Het tweede verdiep wordt een bezoekerscentrum van de stad Waregem met als thema ‘het paard in WOI’ en op het panoramisch dak komt een restaurant. De open traphal is het trefpunt voor een meet & greet, zien en gezien worden. Het is het knooppunt van twee gebouwenvleugels van 4 verdiepingen. De twee vleugels zijn licht geplooid en volgen de paardenrenbaan. Hierdoor creëert men meer interactie onder de toeschouwers. De architectuur refereert naar de elegante hippodroomarchitectuur de beginjaren van de 20ste eeuw. Alhoewel het een volledige betonstructuur betreft, geeft de slanke staalstructuur van de terrassen het gebouw de lichtheid van een feestelijk aangeklede hippodroom.